Aluminium ramen en deuren, gordijngevels, poorten en hekkens - Elox International

Elox International nv

1960:
Ghislain Vandenheulen start als 25 jarige met een eenmanszaak "Elox". De activiteit is het anodiseren van aluminium.

1962:
Na 2 jaar al wordt er een tweede activiteit opgestart, nl de constructie en plaatsing van aluminium ramen en deuren. De bouwprofielen worden aangekocht bij 'Lichte Metalen' (Reynolds Aleurope) en geanodiseerd bij Elox in de toen beschikbare kleuren: natuurkleur, champagne of goudkleur. Hoewel het aluminium schrijnwerk toen nog heel nieuw was (geen thermische onderbreking in de profielen), zag Ghislain Vandenheulen toch het potentieel van dit duurzaam en milieuvriendelijk materiaal.

1965:
Het bedrijf groeit snel: zowel qua oppervlakte moet er een nieuw atelier gebouwd worden alsook qua personeel. De eerste werknemers vervoegen Elox en blijven de firma trouw tot op vandaag. Hun ervaring door de jaren heen zal van goudwaarde zijn voor de nieuwe jonge medewerkers die later het bedrijf zullen vervoegen.

1973:
Op het industriepark "De Bruwaan" in Oudenaarde wordt gestart met de bouw van een nieuw groot (2000 m2) atelier.

1975:
Door het familiale karakter wordt Elox een personenvennootschap met beperkte aansprakelijkheid. Het anodisatieproces gaat over in een twee-fasen anodisatie (anolok). Het kleurengamma wordt aanzienlijk uitgebreid.

1979:
Reynaers Aluminium komt op de markt met bouwprofielen met een thermische onderbreking. Een kunststof strip tussen 2 aluminium profielen verbetert in sterke mate de thermiciteit van aluminium profielen. Condens op het raam behoort nu definitief tot het verleden. Elox volgt meteen in deze nieuwe evolutie.

1980:
Ook op het gebied van poederlakken staat de evolutie niet stil. Nieuwe lakken op basis van polyester met 10 jaar waarborg, openen een grote kleurenpalet voor aluminium schrijnwerk. Elox besluit de anodisatie-activiteit stop te zetten.

Lees verder ...

het
bedrijf
ons aanbod aan
particulieren
ons aanbod aan
professionelen
poorten en
hekkens
contacteer
ons